L’aiguardent de raïm que barrejat amb suc de llimona es converteix en el famós còctel Pisco Sour. L’alcohol que Perú i Xile es disputen perquè ambdós països afirmen que en són els descobridors i creadors. Estem parlant del pisco. Pel que fa a la banda xilena, es creu que va sorgir a la Vall d’Elqui. Fins i tot van rebatejar el nom d’un poblet de la vall anomenant-lo Pisco Elqui. Aquí és on vam anar a parar després de Valparaíso.
Explorar la Vall d’Elqui no és res més que visitar destil·leries on s’elabora aquesta famosa beguda xilena. Tot i que també és conegut per tenir un dels millors cels de tot Sud-Amèrica. Hi ha molt poca contaminació lumínica i per tant es poden veure amb molta claredat totes les estrelles, planetes i constel·lacions. Resulta que nosaltres estàvem a Pisco Elqui just la nit en que hi havia la Super-Lluna.
Que afortunats, pensareu, la vau poder veure des d’un dels cels més nítids de la Terra. Doncs no, aquella nit ens vam resignar a mirar núvols dalt del cel, que sí que deixaven entreveure que darrere seu s’hi amagava una forta llum, però més enllà d’això, no gaire res més…